Skip Navigation Links
Intro
Profil
Kompetencer
Medarbejdere
Restsalg
Kontakt

Produkter
Åbningstider

Vi har altid åbent for vores kunder.

Ring på:

62616482

(døgnvagt)Medlem af
Spar på energien
Pr. 1. september 2009 er der en lang række glødelamper, der ikke længere må bringes på markedet af producenter eller importører. De produkter, som man som mellemhandler måtte ligge med på lager er det dog tilladt at sælge ligesom det naturligvis fortsat er tilladt at bruge de produkter, som man har i sin besiddelse.Alle matte glødepærer forsvinder 1. september 2009.

Et enigt EU har besluttet, at glødepæren skal erstattes med mere energi effektive alternativer. Dette sker primært som et led i beskyttelsen af vores klima men betyder samtidig, at man som forbruger vil kunne spare penge til el-udgifter. Fra den 1. september 2009 skal lyskilder opfylde en række energi-effektivitetskrav, der betyder, at den traditionelle glødepære frem til år 2016 gradvis udfases af markedet.

Neden for kan du se hvornår de gamle gløde pærer bliver udfaset.

Fase Dato Udfasning
1 1. september 2009 Matte glødepærer
(bortset fra sparepærer i energiklasse A)  
2 1. september 2010 Klare glødepærer over 65W
3 1. september 2011 Klare glødepærer over 45W
4 1. september 2012 Klare glødepærer over 7W
5 1. september 2013 Kvalitetskrav til sparepærer øges
6 1. september 2016 Alle klare glødepærer i energiklasse C

Spar på strømmen

Gode elvaner er den direkte vej til en lavere elregning og et renere miljø. Langt de fleste familier kan skære 10% af forbruget væk - uden at sænke comforten.

Normalt elforbrug 

I gennemsnit bruger en familie på 3 personer i hus fra 4.000 til 4.500 kWh om året, og i en lejlighed typisk fra 2.000 – 2.500 kWh om året. Forbruget er uden elvarme. Børn i familien for typisk forbruget til at stige med 500 – 1.000 kWh om året.

Energimærkning


Energimærkningen er en fælles europæisk mærkning af elektriske apparater til husholdningen. På energimærkerne er der f.eks. oplysninger om apparaternes energi- og vandforbrug. Det gør det nemt for dig at vælge et apparat med lavt forbrug, og som dermed er billig i drift.

Inden for tv, video, stereo, pc mv. findes et frivilligt, europæisk mærke, Energipilen, som dokumenterer et særligt lavt elforbrug ved standby. Spørg efter energipilen, når du skal købe nyt.

www.energipilen.dk kan du finde lister over apparater, der har mærket, og du læse mere om, hvad det betyder.Tænk, hvis du kunne styre alle systemer i bygningen fra ét sted - lys, varme, ventilation osv..!

Jamen, det kan du allerede.
Energioptimering med LED.

LED oversigt over produkter fordele!
DEVI komfortvarme sørger for effektiv rumopvarmning i privatboliger, kontorer, værksteder, og meget mere og anvendes til opvarmning af alle rumtyper.
 
Vester Aaby Inst. Forr.

Svendborgvej 413 · Vester Åby · DK 5600 Faaborg
T 62616482 · info@vesteraabyinst.dk
www.vesteraabyinst.dk/